@rubiadaibrahim

Tuesday, September 16, 2008

->jAnJi 6<-

Cepatnya masa berlalu,dah masuk 3 bulan aku kat bumi orang.Ramadhan pun xlama lagi akan menjelang.Tahun ni pertama kalinya aku beraya di perantauan.3 bulan di bumi Indonesia,3 bulan jugalah tiada khabar berita dari Amal.Sedihnya rasa hati,terasa dipermainkan tau.
Xde email,no telefon pun dah bagi,friendster comment pun x pernah ade.Peritnya berdepan dengan kenyataan.Yang pasti,aku kena tanya mamat poyo tu ape erti semua ni.Aceh,dramatis lak ayat.Pelik tapi benar tapi itulah kenyataan.Kalo die x sudi,bgtau awal2.Bleh aku cari cowok genteng la.Mak aih,gatal x hengat lak.Em,dari aku sok sedih x tentu hala ni baik aku email je mamat ni.
Amal balas my email.Story-morry pasal life at India.Terubat sikit la rasa kecewa tahap gaban kat hati.Then die bg no phone ok la tu.Bleh la nak tarbiah sket mmat ni nnt.Tapi ada sesuatu yang aku nak tanyakan tapi x tertanya lagi sampai la sekarang ni.Aritu aku kol Nurul n cite dari Nurul tu amatlah buat aku curious tahap gaban.
“Ida,sy x tau patut cakap ke x pasal ni.Tapi sy kesian kat awak”.
“La,cakap jelah.Ni buat ayat poyo lak.Pasal sape ni?”,
“Em,pasal Amal.Tapi takut benda ni rosakkan hubungan korang lak.Kena cakap gak camne pun”.
“Then,tell me dear.”.
“Em,b4 fly aritu Amal ade datang sini.X tau die nak jumpa sape.Dia bukan nak jumpa kawan2 kita dulu la.Kebetulan sy outing kat The Mines masa tu,n saya nampak….”.
“Nurul,nampak ape?”.
“Nampak Amal dengan Linda.Dorang berdua je.Tapi kawan je kot”.
“Haaaaaaaa”,.Aku dah pening dah fikir masa tuh.Xkan la die kapel dengan Linda then mengayat aku lak.Kena siasat ni.Maybe die kawan je kot,tapi hati rasa cam x best lak.Baik kite tanya tuan punya badan.Dari aku dok tambah dosa coz buruk sangka,baik aku tanya si Romeo nih.Aku capai phone n sms die.
AKU:Salam,amal.Ade benda nak tanya.N kena bincang rasanya.Bleh xon9 kat Ym this Friday.Gimme ur Yahoo Id,nnt sy add.Mustahak ni.Hal antara idup dan mati.Boleh ye.
AMAL:Wslm.O,ape tuh..Ngeri sangat sy dengar.Ok then,ni my id:amalan_ko@yahoo.com.See u om Friday.Ade keje.Bye2.
Tgok,satu sms je.Pelik dah aku.Ni kan malam hari kat India,keja ape lak mamat ni buat.Pelik lagi dan lagi!!!!!!!
Hari Jummat menjelma,first time YM dengan mamat ni setelah sekian lama xde khabar.

AMAL:Salam Ida,ape kabo?
Aku:Sihat Walafiat.Makin gemuk dah sekarang ni.Hahha.
Amal:Em,ape yg mustahak sangat tu nak tahu.Seram gak Amal fikir,dah 2 hari x tidur lena.Hihi
Aku:x yah nak tipu sy.Awak dengan tidur xde istilah x lena ni.Dulu masa exam pun bleh lentok lagi.Em,ni pasal kejujuran.Sorry sangat kalo like Ida cemburu buta.Amal ada jumpa Linda ye b4 fly aritu?

5 minit YM x berjawab.Amal ilang ntah ke mana.Mak,kalo betul la,aku dah sedih ni.Huhuhu.Amalllllllllllllll,ape maknanye ni!!!!!!!!!!!!
-------------------------------
Aku bawak bersabar.Yelah kan,aku rasa cam die bersalah lah tu.Aisy,mana plak ilangnye hamba Allah ni.
Amal:Sorry Ida,Amal ade tamu tadi.A’ah,memang ada jumpa dengan dia.
Mak aih,die mengaku weh.Maknanya…………….tak2,jangan buruk sangka Ida,tanye je.
Aku:Em
Amal:La,Amal ade ajak Naz jumpa sekali tapi dorang busy.Lagipun Amal dah janji dengan Linda b4 fly.Xkan Amal nak mungkir janji lak.
Aku:O,dengan Linda ikut janji.Dengan saya,semua janji lupa.Nak contact bila sampai India konon.Alik2 Ida juga yang kena contact dulu.Entah2 Amal sibuk sangat dengan Linda kan sebalum ni.Kalo Amal dah xsuka Ida,bgtau je,Senang cite.Cup2,Ida nak tanya Amal pernah confess ape2 ke kat Linda B4 this??
Amal:Awak ni nape?Tiba2 emo x tentu pasal ni.Datang bulan ape?X cukup sorang perempuan wat saya x tentu arah,ni tambah lagi sorang wat hal.
Aku:Amal,sampai hati kata sy camtu.G lah kat perempuan tu.Sorry ganggu.Wslm
Aku cepat2 sign out YM.X hingin aku layan ko dah mamat.Suka2 je mainkan perasaan aku.Ade sorang perempuan lagi,sape tuh?Curious amat la rasa hati.Amal,nape la wat aku camni.1st time weh rasa sedih sangat.Lek,Ida.Cari hikmah di sebalik semua ni.
Harini kelas kat Lab Komputer,so bleh la cek email.Rumah sekarang nix de internet.HUhu.Tgh doc mengajar kat depan.leh la layan email yang bertimbun nih.

Frienster Message:New comment from Amal.Lantak la ko mamat,aku x mo layan hang.Biar ko rasa ape aku rasa.Huhuhu.Tapo sebononya kat Lab ni x bleh bukak frendster.Hihihi.
Balik je rumah petang2 bulan puasa tuh,aku singgah kat Cyber Café.Si Amal punye comment memujuk hati aku yang tgh membara ni:
Ida,sorry.X bermaksud nak marah Ida.Pening sangat sekarang ni.I need time to think.Sorry sangat.
Hamboi2,masa ko bercakap x hengat dunia.Sekarang baru ingat nak mintak maaf,sedih tahu.Aisyeh,tetiba lak jadi pempuan sensitiff ni.Takpelah,aku pun perlukan masa.Aku comment kat friendster die.Aku minta maaf n aku nak menyendiri sebulan ni.After a month,aku akan contek die.Aku ajak die buat isthikarah.Minta petunjuk dari Allah.Serious,aku takut sangat hati aku ni jadi lagi lagho.Ape nak jadi,sampai sekarang kecewa lagi???

No comments: