@rubiadaibrahim

Tuesday, March 22, 2016

Lempeng

 
+ Originally posted on 11.04.16+
 
Mesti pelik n terkezut kan.Ape ke hal la budak Ada ni..Ade2 jek.Hehehe.Bersesuaian dgn tajuk post ni,nak share sikit about satu program kat sini.Gambo makanan,so mestilah pasal makanan.Act,this program happened two days ago.N i really excited to post bout it,tapi kekelaman Jatinangor di waktu malam(blackout-dah 2 malam) membuatkan hasrat murni tu tertunda sampai ke hari ni.Alhamdulillah,finally arini;Joint x wat hal n ade mase sikit nak menulis.(Ye ke??…LI bergunung menanti..huhuhu)
 
Baru-baru ni(Rabu),Biro Dana KUBI organized Enterpreneur Day.Sambutan sangat menggalakkan n macam-macam persembahan ade.Tahniah diucapkan.Tapi sy sedih sikit la coz x dapat tgok(sgt2 nak tgok Capoera) persembahan2 tu.Kebetulan tolong jual kat gerai batch 2006.Salah satu menu yang ktorg jual is LEMPENG KELAPA.Resepi orang malas kate sy.Hehe.
 
“Sikit punye senang,Lempeng Kelapa pun nak jual”
 
Jiranku,terkezut x bile ramai orang beratur tunggu!!!!Alhamdulillah,mendatangkan keuntungan yang boleh tahan.Hehehe.X silap la kan,reti wat this recipe mase kanak-kanak ribena lagi.Tepung+air garam+kelapa parut=Siap.Senang memang senang tapi dah namenye memasak,penat memang x bleh tahan.Balik2 dari jualan,syahidun la jawabnya.Hehehe.Nak plak mlm sebelumnya tdo around 3(tu pun x lena coz x berehat langsung dari pagi),wat roti jala n kwn2.Tolong Biro Agama KUBI;x kan la nak jadi pemantau je kan.Cik Taher,do you agree with me???(” ,)
 
Abis cite pasal lempeng.Karipap lak.Biro Agama lak jual Karipap ni.After kursus 5 minit,anak buah taher berjaya mengelim karipap dengan jayanya.X yah nak observe lame2.Cayalah,adik-adikku.Ni Kak Ada sayang ni.Act,kegiatan membuat karipap memang glamer la di klgn Anggerik Anggun ni.Karipap Inti Sardin,siap packing lagi.Macam nak jual jek.Padahal makan sendiri je pun.(sebelum jualan ni lah)
 
To Alin,rakan seperjuangan dalm industri wat karipap:”Alin,nnt dah tua-tua mesti hang teringat kat aku bile wat karipap.Bukan senang nak cari tukang kelim cam aku.Hehehe.”
Learn=Belajar=Adrusu(Rindu nak ckp BA).Sama makna semuanya.Itulah kehidupan.Kita x berhenti dari belajar.Pengalaman diri sendiri bertambah dari hari ke hari.If b4 Enterpreneur Day,masak utk diri sendiri.After->belajar utk mendengar pendapat customers n improve quality masakan utk kemushlihatan bersama(hehe..ayat cam penceramah bebas..Whatever).N kalo xde orang nak belajar masak makanan traditional ni,nnt2 ilang di telan zaman(ayat orang KEKWA..hahaha).
 
+x sempat nak wat Kuih Sagu,dah ade resepi dari Msia.Tq Mak+ Anah for recipe.Kne blaja macam-macam resepi lagi balik cuti ni”(LEARN ADA!!!!)
 
+X sempat lagi nak ajar Atrash Edit Blog.Busy memanjang.(Continue doing psychiatry stuff:Illusion+Delusion+Hallucination->Doc,i didn’t find mechanism of these topic??.Can i present these when i be a psychiatrist soon??..huhuhu..[TeRsEkSa DeYh])

No comments: