@rubiadaibrahim

Tuesday, March 22, 2016

Macam-macam

+ Originally posted on 3.3.08+

  15 soalan BHP=15 minit exam=Rp 2000 tambang angkut!!!!!!Memang x terbaloi.Protes2!!!!!!!Rasanya keluar dari rumah memang awal,tapi disebabkan naik angkut yang x berisi,maka kami sampai agak lambat ke universiti.Tinggal sepuluh minit sebelum exam bermula.Mulalah menggelabah,tambah2 pulak suasana di plaza Unpad dah lengang.Terkejar-kejar ke Lab Pathology(tQ fadli 4 info).15 minit untuk menjawab soklan BHP.Soalan boleh tahan,tapi ape yang malang rupa-rupanya 15 minit menjawab soklan dikira dari kami mulai mengisi kertas jawapan.Baru masuk soalan ke-12,dokter dah minta kertas jawapan.Ape lagi,adrenaline secretion increase,heart rate pun ape lagi!!!!!!!!Berdebar jantung..(kebetulan tgh blaja EMS,hehehe)Etika menjawab soklan sume ilang.HUHUHU.Terkezut den.
  Kurang adil sebenarnya di sini coz we were not given time to fill our student details.Nak plak name yang panjang2,nak menghitamkan nama satu hal.Saya adalah salah seorang dari mangsa keadaan ni.Redha n Pasrah.Lecture BHP yang hanya sekali ketika blok EMS,Tutorial BHP 1x/minggu yang kurang modal untuk berbincang,jam 6.30 pagi kena keluar rumah,musim sejuk yang melanda bumi Jatinangor memang membuatkan hati yang baik ini nak memberontak je.Hehehe.Whatever,exam pun dah lepas.Bertawakal dan berdoa moga dapat result yang elok,tanggungjawab sekarang.
  Macam-macam n banyak cerita nak share sebenarnya.EMS Exam without study week,first time playing futsal,jatuh tangga n shopping kain wat jubah.Tapi yang paling horror exam EMS la.Even ade 6 case je,tapi tepu gak otak.HUHUHU.Menyesal tak sudah coz x prepare dari awal.(Kesal sepanjang mase,berubahnye tidak…hehe).Nak plak angin-angin gunung sekeliling Jatinangor asik menampar-nampar bilik.Sejuk bangat,mate asik nak lelap je.Virus malas n kurang daya tahan yang membuat rasa x sedar diri nak exam.Parah,memang parah!!!!!!!!!!!
 
   Main futsal pertama kali dalam hidup.Heheh.Act,best experience ever.Dah lama teringin nak main tapi teringat larangan mak,hasrat tu dipendamkan saja.Kata mak,”kalo dan perempuan,wat cara perempuan.Toksah nak menyepak2 bola”.(Really miss my mom right now,nak baring kat riba mak…huhuhu) .Memang jakun habis bile nampak bola sampai lupe nak warm up.Akibatnya ape lagi…….berjalan ala mak ketam n perempuan lepas bersalin la.Nak plak bile menurun tangga,lagi la bertambah-tambah rasa sakit.Pandai sgt,nasib la badan.Hohoho.Memang ganas rupenye main futsal.Paling x boleh lupa bila bola kne pipi.Igt nak tanduk,tersilap tadah.Hahaha.
  Sekambuhnya dari sakit kaki kerna pandai sgt main futsal,jatuh tangga lak.Terkejar-kejar nak kelas,ditambah rasa nak turun tangga cam hindustan dalam cite Mujhse Dosti Karogi..hehehe.Alhamdulillah,sempat berpaut pada tangga.Terasa sakit pada sebelah petang,terpaksa skip usrah minggu ni.Huhuhu.Demam Hindustan melanda!!!!!!!!Hehehe.Terlalu banyak past year question menanti direview,huhuhu.Punten!!!Wanna wish Gud Luck to all 2nd Year student,Medical School of Padjadjaran University for EMS Exam this Wednesday.Chaiyok!!!!!!!!!!! 

No comments: