@rubiadaibrahim

Sunday, October 22, 2017

Summary

Salam...
+ Negara Matahari Terbit katanya+

Japan say hi..I say HI back to Japan.
Super late post, delayed for 6 month due to busy day and night. Padahal semangat nak menulis ke laut. Totally ke laut sampai ke laut dalam. Lama baru jumpa semangat tu balik. Doakan tak tenggelam semula.

To many things to share and tell. In summary, list goes on:

x  Done travelling to 2 country/year: Thailand and Japan.

+ Krabi, Thailand February 2017+
Free and easy escape. Book tiket, plan last minute. Trip ni penuh dengan masuk laut, massage dan makan. And yes, always happy kid is me...Banyak gambar di instagram, boleh la follow kalau rajin.

+ Japan, April 2017+
Ni trip solo membawa diri selama seminggu. Sempena umur yang makin tua, makanya kenalah pandai bawa diri. Alhamulillah, safe and sound in Japan. Happy belated birthday to me, (Walaupun dah 6 bulan berlalu).

x Tahun ni sepupu-sepapat ramai kahwin.
+ 3 sepupu kahwin time saya di Japan+

Bukan saya lari takleh terima kenyataan okay. Saya dh book flight ke Japan setahun sebelumnya. Takkan nak cancel pula. Kalau saya takde pun, majlis tetap berjalan kan. Balik tu, boleh tahan bom ayat-ayat berbisa sampai. Makanya, tabahkan hati dan tadahkan telinga.
 Fuh, berdesing telinga setiap kali ada soalan cepumas.
Balik syahdu, bila ada yang perli kata saya tak berusaha langsung..
Eh, tak gedik tak bermakna tak berusaha langsung.
Dah balik2 jumpa Mr. Wrong apa boleh buat. Tunggulah sampai Mr. Right tu datang kot!

x Busy bak hang jaga program KOSPEN.
+ KOSPEN: Komuniti Sihat Perkasa Negara+

Walaupun tak mahu ingat tetap teringat. Yang pahitnya tu tak mahu sebut. Yang manisnya, hafal la peta kampung-kampung di Beaufort tu. Dan selamat tinggal KOSPEN dalam kenanngan.

x Move to Kota Kinabalu since Jun 2017


Dah selamat jadi orang bandar pun. Dari pedalaman Sabah ke Bandaraya Kota Kinabalu. Saya diarahkan berpindah serta merta pada penghujung Mei 2017. Sebab musababnya nantilah saya ceritakan kalau rajin. Sekarang ni melihat hitam putih kehidupan di Jabatan Radiologi HQE. Mula ada pengalaman oncall dan sekarang pun tengah oncall. Busynya boleh tahan. Kalau sesiapa datang Kota KInabalu, boleh la rodger2, insyaallah boleh jumpa.

x Kinabalu mission 2017.
+ Mak restu baru berani naik+

Bab naik kinabalu ni boleh masuk dalam diari sebab dah lama sangat berhajat. Hasrat tu tak kesampaian sebab mak tak restu awalnya. Pueh pujuk sampailah mak datang bulan Januari dan ajak mak tengok Kinabalu sendiri. Dapat restu jek terus cari slot kosong. Akhirnya, bulan 8 selamat tiba di puncak KInabalu. Makanya, satu dari berpuluh bucketlist dah selamat. Boleh la fikir yang lain-lain pulak. Hehe.

Banyak lagi, nanti lain kali cerita lagi.
Insyaallah. Doakan rajin ni berkekalan. 
Wassalam.


1 comment:

MaY_LiN said...

Assalamualaikum ada
semoga d permudahkan segala urusan
hope semangat smbg menulis pun x smp ke dasar laut dlm la ye
tertunggu2 kisah huda ngan pejal ��