@rubiadaibrahim

Saturday, September 7, 2019

Domain?

Assalamualaikum wbt..

It's being so long since last time post something in this blog.
Just to post a year is totally dramatic and EPIC..
Busy kononnya kalah PM kata yang tercinta...

.
Busy tu miming busy jugak..
Macam-macam hal happen to my life for last two years.
But its all an experience yang tak akan dilupakan sampan bila-bila.
.
Another side I'm busy travelling around the globe...
Been there and do some sight seeing for 2018 as well 2019.
The last update is about my solo travel to Japan in 2017..
Tu dah lapuk mangat dah rasanya..Hahahaha..
.
.
Kaki ni banyak betul berjalan.
2018 target Nak travel INDOCHINA..
Plan nak pergi dari Vietnam sampai ke Tanah Melayu..
Alik-alik tercover India dan China...
Most of the gambar and travel plan I shared in instagram.
.
.
Macam-macam hal jadi jugak..
Dari kisah hati yang terluka sampailah baik semula.
Cuma luka tu masih terasa sampai ke hari ni.
Itulah asam garam, adat resam kehidupan.
.
Ok itu hanyalah intro post julung kalinya tahun ni...
Nak cerita pasal domain blog ni..
Kalau perasan blog saya ni guna .com kan...
Domain sendiri dan berbayar since 2017..Ingatkan dengan berbayar, makin rajinlah saya menulis.
Sekali kale dah malas tu, makin jadilah sawang tak berbuang..
Bila cek balık, masih ada sisa beberapa bulan sebelum tamat, eloklah dipost sesuatu supaya tak sepi dan sendu sangat kehidupan ini..
.
Rasa nak tulis balik tu membuak-buak.
Cuma bila balik rumah, penat tak boleh nak tahan..
Makanya just have leisure time dan bersantai bagai di Pantai...
Maybe bila dah usia 30an ni menambahkan lagi kemalasan tu...
.
I really wanna share a lot with all of you..
Since I made a big decision for my life 2 month ago, insyaALLAH more time to write..
And more time to share with you..
.
Maybe about life journal after get hitch..Hahahaha.
Maybe my travel journal yang belum pun cutup ukur Jalan..
Maybe pasal novel dan cerpen cintan cantun yang tergendala sekian lama.
And after all, kalau nak story takkan habis sehari.
Moga rasa rajin tu menDOMINasi dalam diri.
Moga kita semua dalam kebaikan.
Wassalam.

1 comment:

- Ija - said...

Miss your stories.. keep on writing